Sunday, 10 August 2014

CisKek


Assalamualaikum semuaaaaa haaa haaaa haaaaaa

Hari ni kan , aku bosan dan aku sudalah tak tau buat apa , apala aku ni kan memang tak boleh bla langsung dengan title budakyangambilspmtahunni ermmm .. Ok , macam gini aku kecur terus air liur tengok snowy cheese cake orang sebok sebok post dekat facebook , uish cantiklah kek tu gebuss tau , cream cheese dia sampai meleleh tau dok!! jadi aku pun macam rasa mau buat la jugak kek cheese yang pertama aku .. 


ni adalah bahan-bahan yang aku guna 


ni step pertama yang aku baca dekat resepi tu , masukkan telur , ovalette dan gula


ni pulak step kedua , lepas aku kacau tu bahan bahan step 1 tu 


ni warna dia lain sikit lepas aku kacau kan dengan tepung 


boleh dikatakan lepas campak itu dan ini dan tadaaaa 


masa aku tengok dalam oven tu , punyala cantik tu kek jadi aku pun tunggulah sehingga 45 minit ..

Tinggggg 

aku kasi keluar kek tu dari oven , dan kenapa kek ni macam lain macam sahaja jadi aku guna cucuk sate tu dannnnn kek aku mentah dekat dalam tapi dekat luar adushh cantik dengan kerak kerak cheese .. dan aku sangatlah panik , jadi aku bakar balik sampai masak dan keadaan memang tidak memihak kepadaku .. 

Aku pun tengoklah balik tu resepi yang celup dari pacik google tu dan aku tau aku tak buat salah sebab aku teliti bagus bagus tapi memang keadaan tidak siding dengan aku .. Dan kek tu serupa macam lempengtebaltakjadi dan memang tak sedap ... aku tak ambil gambar sebab aku kecewa habisssss.. Takpa 'positive' mungkin bukan rezeki aku kan . Dan , aku memanglah bukan seorang yang cepat mengalah , aku cari lagi resepi dari pakcik google tapi kali ni aku tengok yang ada feedback yang banyak jadi aku ada keyakinan sikit 

JADI.....

nantikan aku buat cheese cake bukan ciskek lagi !! 



actually this entry yang lama dan berhabuk sudah sebab fikir da post sekali tengok post lama-lama ek eleh ada pulak jadi enjoice la biarpun lama ;D


No comments:

Post a Comment

Muahhh ciked siapa yang komen