Friday, 11 July 2014

Rockers 5 KRK 2014

Assalamualaikum semuaaaaaa

Okay hari ni sangat banyaklah cerita tapi aku tulis sikit-sikit lepas tu save lepas tu sambung balik dan keadaan ini akanlah berterusan sehingga habissss cerita aku ni ya .. Tengok tajuk aku tu bukan main hard lagi ya tapi sebenarnya tajuk tu patut ditukar ke #minipilihanrayakrk sebab overall cerita ni pasal pilhan raya !!
Kelas kami pun ada pilihan raya tau !! (amboiiii kelass gitu kann) . Actually , pilihan raya ni diadakan sempena subjek sejarah dan bukan kelas kami sahaja tau yang pilihan raya ni kelas lain punnn tapi oleh kerana kami punya timetable tu yang pertama maka dengan kelam kabut dengan segala persiapan yang sepatutnya di buat berminggu-minggu tapi di buat seminggu huih tak menang tangan aku dik oiii memang macam buat pilihan raya sebenar sahaja tapi memang happening dan puas hati jugalah . Memang banyak yang terkurang sebab memang kita hanya mampu merancang tapi dek kerana terlampau sibuk mungkin sesetengah perkara boleh buat kita lupa kan kan kan ? tapi janji yang terkurang itu kita dapat cover cepat-cepat dan elakkan semua itu daripada diketahui oleh pengunjung dan cuba beri reaksi yang biasa jerrrrr...

Sebelum anda meneruskan scrolling ke bawah dan ke bawah .. Ingin saya memberi tahu bahawa entry kali ini tidak banyak bahan untuk dibaca sebab entry kali banyakkkkk gambar .. 

Tempat : Kelas 5 KRK ( SMK AGASEH )
Tarikh : 8 Julai 2014 


#Minipilihanrayakrk 

Ok , ni sebenarnya tiada kena mengena dengan pilihan raya ni tapi oleh kerana kami dengan sengajanya meninggalkan piala ni dalam locker sebab ingin bergambar lah kenen sebab di atas pentas langsung tiada momen-momen time dapat piala ni .. btw ni piala ni sempena kehadiran 100% 
( Rajin sangat pegi sekolahkan) hehehehe


#minipilhanrayaKRK

Aku : Senyummmm..
Hanna : Ermmm , kenapa si Aisyah ni ?


#Minipilihanrayakrk

Siaw : gunting macam ni 
Astriana & Huzai : Oooooo


#Minipilihanrayakrk

Tiada dialog yang dapat ku rekakan disini tapi muka ronald sangatlah terhad .. ahhahaha


#minipilihanrayakrk

Ronald : Nikmatnyaaaaaa 
Aisyah : Wuishh , tinggi betul monopod ni 


#minipilihanrayakrk

Aika : Ok , siap ! perfecto !!


#minipilihanrayakrk

Aika : Pose jak la 
Auther : hehehe 
Ronald : Ermmmmmmm 
Chen : Cissssss


#minipilihanrayakrk

Ronald : tidur sekejap


#minipilihanrayakrk

Iklan colgate ~~~


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk 

Cikgu R : Siapa menang yek ? hehehhe


#minipilihanrayakrk

Ni posing menyakitkan kaki sebenarnya 


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk

Teacher Ooi Siew Gaik 


#minipilihanrayakrk

Cikgu Mapatan


#minipilihanrayakrk

Teacher Lee Mei Ay


#minipilihanrayakrk

Budak Lelaki 2KRK


#minipilihanrayakrk

Teacher Chin Wai Tai


#minipilihanrayakrk

Kakak-kakak & Abang Lower 6 


#minipilihanrayakrk

Kakak lower 6


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk

Pengundi pertamaaaa goes to HISYAM !!


#minipilihanrayakrk

selfieee


#minipilihanrayakrk

Aisyah mengundi tuuu 


#minipilihanrayakrk

Muka ketat-penat


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk

Cikgu Zainibi


#minipilihanrayakrk

Budak Bestari


#minipilihanrayakrk

Budak Bestari


#minipilihanrayakrk

Budak 4 KRK


#minipilihanrayakrk

Siap ada posing lagi ya time kasi masuk undi


#minipilihanrayakrk

Cikgu Suhaili


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk

Budak Delima


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk

Special thanks to our photographer of the day .. Chen Li Ming !!


#minipilihanrayakrk


#minipilihanrayakrk



#minipilihanrayakrk

Friendooosss 

Akhir kata , billionan , millionan , thousandnan , hundrednan dan tenan terima kasih kepada semua yang datang dan maaf tidak semua gambar yang diupload lagi sebab saya sangatlah busy untuk melakukannya sekarang dan ini kira banyak lah ni , sepatutnya entry ini akan di update pada bulan 8 iaitu time raya sebab ada cuti di situ tapi hati ini tidak kesampaian untuk membiarkan ianya berhabuk di draf sebab banyak lagi entry yang menunggu giliran tu , ini kira potong giliran sudah ini , heheheh .. ok perasan .. 
Sekali lagi , TERIMA KASIH !! 

Surat Cinta AF : Ok , kali ni aku tukar sikit nama tu ya tambah AF sahaja .. ok saya dengan segala hormatnya ingin memaklumkan bahawa gambar ini bisa saja diambil tapi bukan dicuri dan dikaburkan atau di "crop" kan hak miliknya ya ..

ambil : Haruslah meminta kebenaran . Bagaimana ? Komen , pm di fb , dm di twitter . Mudahkan ?
curi : Tidak meminta kebenaran suka suki sahaja ambil daripada tuan tanah. ( Bulan puasa ni ! )

5 Tips

1) Jangan buat kerja last minute sebab confirm tidak akan menang tangan kalau boleh rancang sebaik-baiknya. ( Kalau last minute, silalah pandai-pandai agih-agihkan kerja mengikut kebolehan masing-masing)

2) Perlukan teamwork . Jangan buat semuanya sendiri sebab kekadang ada kerja tu perlu bantuan daripada orang yang lebih arif .

3) Ada back up plan . Ok ini penting ya sebab tidak semua benda akan menjadi seperti yang dirancang , oleh itu back up plan mesti ada jadi kita tidak akan panik kalau ada terkurang atau tersalah .

4) Double check everything yang sudah dibuat . Ini untuk mengelakkan kesilapan dan kehuru-haraan yang akan berlaku .

5) Sentiasa senyum walaupun penat , jangan mengeluh sebab orang datang kannn.. Okay , memang penat dapat urus ni semua dan mengeluh tu memang aku tidak dapat elakkan sebab kelam kabut panggil sana panggil sini tapi alhamdulillah aku kekalkan senyuman time kawan-kawan , adik-adik , abang-abang , kakak-kakak dan cikgu-cikgu datang .

---Update
19/7/2014

Assalamualaikum Cik Ridos ada update cerita pasal ni . Habaq maiiiii  ke blog dia noo kekekekekke
sebab di blog dia kan siap bagi pengajaran tau boleh senang jawab soalan KBAT !! Dan gambar dia fulamakk i pun turut cantik dekat situ (bukan memang cantik ka?)..


Wei tengok tu muka aku fulamak wei flawless gila tanpa cream 360 tu ! tapi entah cream apa kejadah si ridos letak.

Ok , jangan malu-malu dan jangan segan-segan jemput masuk semua !! 


1 comment:

Muahhh ciked siapa yang komen