Sunday, 22 June 2014

Review : Encik Sayang Miss Sweetheart

Assalamualaikum semuaaaaaaaaaa

Hari ni Sya sgtla excited gitu sbb ingin m'reviewkan novel baru keluaran 
Karya Seni hasil karya Sara Aisha , kenal kan ???
Alaaaa , yg penulis novel Jodoh Itu Milik Kita tu lakonan Farid Kamil dan Tiz Zaqyah tu..
Ingat da? Alhamdulillah klu ingt x prlu Sya jelaskan b'jela-jela..
Novel terbarunya adalah jeng jeng jeng jeng ...

Encik Sayang Dan Miss Sweetheart ......

Rating : 4 of 5



Background tu background katil sayaaaaa.. hehehe

Cam gini critanya , cerita ni m'gisahkan tentang Encik Sayang atau nama sbnarnya Syamil dan Miss Sweetheartnya , Orked Imani . Macam mna drang dpt tu gelaran kan ? msti trtnya tnya kn klu nk tahu jgak sila lah rajinkan diri untk beli novel ni , 

Tak rugi punya laaaaaaaaa

kalau malas sgt nk bngun pegi kedai , rajinkan la jari tu pegi website karya seni order jer lpas dua atau tiga hari adalah Abg Poslaju dtg mnghntrkn novel tu bkn stkat kna hntr dpn ruma dpt diskaun lg tau RM3 , inila yg bestnya beli online klu beli trus dkt bookstore hrga "biase-biase jerrr" kecuali ada promotion la.

okok back to the story mory ,

Pandangan pertama Orked trhadap Syamil :

Orked ni accident time ni dan adaka patut dia nmpk jak susuk tubuh yg kluar dri kreta BMW tu ( BMW woooo ) trus dia mmbygkan ada bunga-bunga mekar d sekeliling wjah lelaki tu dan ada cahaya b'gemerlapan mnambahkan sinar dan semuanya hancussssss 

-

Hancusss KENAPA? 

Ada  nang'rai ( perempuan jahat ) sesedap mulut shj ckp Orked itu ini , apalagi Orked Imani bertukar lah jadi Hulk Hogan mcm bertih jagung dia serang nang'rai . Nang'rai pn merengek mcm bayi x ckup umur pdahal umur bole jd mak baby suda , oh ya dia merengek dgn Syamil tp si Syamil ni pn t'sengih-sengih mcm kerang busuk jak jadi Orked pn assume yg si dia ni bisu sbb dr td x b'ckp , t'sengih-sengih jak jadi dgn selamba badak la jgak dia serang lg c nang'rai dgn mngatakan Encik Sayang si nang'rai tu bisu tp lepas tu ada plak suara keluar dr mulut si Syamil ni kluar jd Orked trik blik ye ckp psl Syamil bisu tu 

-
"The Most Dashing , Hottest eligible bachelor on earth"

Siapakah dia ? yg mmbuatkan Syamil berasa t'gugat dengan kehadiran si dia dan kenapa Syamil rasa t'gugat ya ? Kalau dri segi prbndingan yup mmg ptt Syamil rsa t'gugat sbb dia merupakan ex Orked dan Syamil ialah tunang Orked yg d pilih oleh ibu bapa dan Syamil tahu Orked xda perasaan lg dgn dia . Kalau dri segi rupa mmg Syamil kalah bukan sikit tapi banyakkkkk , klu dri segi duit lagilah Syamil kalah sbb Amril a.k.a "The Most Dashing , Hottest eligible bachelor on earth" b'ganda-ganda lebih kaya dri Syamil .

-
Okay , tamatlah sesi review untk Encik Sayang dan Miss Sweetheart , maaflah kalau ada t'kurang dari sya sebab sya hnya mmberikan pandangan shj mgkn d masa yg akn dtg sya akn mmprbaiki review-review sya dan cara-cara penulisan sya ..

Bagi yang ingin membeli novel ni online boleh la tekan link dkt bawah ni ok ?

No comments:

Post a Comment

Muahhh ciked siapa yang komen