Tuesday, 24 June 2014

Review Cerpen : Cinta Bukan Milik Kita

Assalamualaikum ,
hari ni tiada mood hyper-hyper sbb baru hbis bca cerpen ni 
smpai m'leleh air mata ni . Fikiran ni sdg cuba b'fkiran lebih t'buka lg lpas bca cerpen ni 
s'sungguhnya air mata ni mmg x dpt d sekat la 
itu yg PASTI ! hati mmg x kuat bca crita ni , luluh , pilu semua ada ..
sesungguhnya cinta ini mmg 

BUKAN MILIK KITA 

banyak pngajaran yg dpt d'peroleh drpd cerpen ni wlupn pndek tp suda ckup buat kta trkesan .
Sya mmg salute la penulis ni , dia mndkatkn diri kita dgn tuhan kita dan 
mmbuatkn kita b'fkir yg kta harus b'syukur dgn apa yg d'berikan .
Mungkin kita kdg-kdg alpa dgn duniawi smpai kita lupa yg d ats sna . Sya bkn m'agung-agungkan cerpen ini 
tp Sya skdar brkongsi sbb Sya x pernah review cerpen dan slama ni Sya 
bca cerpen yg sempoi yg happy go lucky cmtu pastu ada konflik and then happy ending sbb 
Sya masi muda mgkn jiwa Sya ni agk k'remajaan tp bila Sya bca novel atau cerpen yg 
mcm ni , perasaan matang tu mcm hadir dlm diri Sya dan Sya m'letakkan 
perasaan 

'macam mana kalau aku ?' 

'kuat kah aku?'

lebih kurang lah perasaannya camni .. 

Cerpen ni ditulis oleh Kak Rehan Makhtar dan kalau nk tau sgt knp 
Sya beria-ia menangis sbb cerpen ni boleh lah visit blog kak Rehan Makhtar untk bcaan pnuh ..

Cinta Bukan Milik Kita by Rehan Makhtar 

"Cinta bukan milik kita ,Ai. Cinta ini milik Allah.Segalanya milik Allah . Sementara Allah sudi
pinjamkan nikmat cinta Dia buat kita , Kita hargai dengan hubungan halal di sisi-Nya"

               - Rehan Makhtar


Surat Cinta : Ok , ni mmg post yg prtma bg segmen surat cinta tp nk mntk tolong KLIK ni .. Terima Kasih daun keladi .. 

No comments:

Post a Comment

Muahhh ciked siapa yang komen